Брисање свих ДМ

Ако за своје пословање користите услуге друштвених медија, можда ћете добити приличан број директних порука од купаца, потенцијалних купаца и потенцијалних продаваца. Може бити мукотрпно проћи кроз све ове поруке да бисте видели шта је ново и можда нећете желети да задржите стару преписку у недоглед. Можете избрисати директне поруке једну по једну или помоћу алата обрисати све поруке одједном. Имајте на уму да онај ко је послао поруке можда и даље има копије и не заборавите да сачувате све важне поруке пре потпуног брисања.

Разумевање директних порука

Већина тренутних услуга друштвених мрежа, укључујући Фацебоок, Инстаграм и Твиттер, омогућавају вам да јавно одговорите на нечији пост или пошаљете оно што се назива приватном или директном поруком. Ови појмови су понекад скраћени ПМ или ДМ.

Директне поруке виде само примаоци и оригинални пошиљаоци. Нису објављени на јавном хронологији нити су на други начин доступни јавности. Природно, пошиљаоци и примаоци директних порука могу их приказати другим људима, снимити њихове екране или их на други начин објавити широј публици.

Обично можете избрисати директне поруке које сте послали или примили. Слично брисању е-адреса или уништавању физичких писама, ово неће утицати на копије порука које имају други људи.

Ако користите услугу друштвених медија за посао, можда ћете желети да смислите смернице о томе како и када задржавате преписку. Одлучите када ћете избрисати поруке и када их желите задржати у случају да и даље буду релевантне.

Брисање Инстаграм ДМ-ова

Ако Инстаграм користите за директну размену порука, можете да избришете читаве разговоре са одређеним људима. Овим нећете избрисати њихову копију разговора.

Да бисте избрисали Инстаграм разговоре, отворите апликацију Инстаграм на паметном телефону. Додирните икону директне поруке. Подсећа на папирни авион и налази се у горњем десном углу вашег фида.

Ако користите иПхоне, превуците прстом улево преко разговора који желите да избришете. Ако користите Андроид телефон, држите прст на конверзацији док се не појави мени. Затим додирните „Избриши“. Поновите овај корак за сваки разговор да бисте избрисали све Инстаграм ДМ-ове са свог налога. Обавезно размотрите постоје ли поруке које желите да задржите пре него што то учините.

ДМ Цлеанер за Инстаграм

Можете пронаћи разне апликације за чишћење директних порука за Инстаграм и друге платформе друштвених медија које могу радити ствари попут брисања свих порука одједном са вашег налога. То су углавном независне апликације које се повезују са вашим налогом и олакшавају извршавање функција попут брисања директних порука које сте примили и блокирања корисника који вам шаљу досадне поруке.

Ове апликације обично морају да имају приступ вашим друштвеним налозима да би се користиле. То значи да такву апликацију треба да инсталирате само од добављача којем верујете, јер злонамерни програмер може злоупотребити овај приступ вашим подацима.

Ако друштвене медије користите за посао, а ваша компанија има смернице за коришћење независних алата са подацима компаније, пре употребе такве алатке проверите да ли се придржавате прописа.

Избришите Фацебоок поруке

Можете избрисати поруке или читаве разговоре помоћу Фацебоок апликације Мессенгер или Фацебоок веб локације. Имајте на уму да друге стране у вашем разговору и даље могу читати поруке које сте очистили.

Ако Мессенгер користите на иПхоне-у или Андроид телефону, тапните или задржите целу конверзацију или појединачну поруку док се не појави мени. Додирните дугме „Избриши“, а затим додирните дугме „Избриши“ у новом менију да бисте потврдили свој избор. Не можете избрисати све разговоре једним додиром, али можете проћи кроз сваку конверзацију да бисте је избрисали.

Ако у свом веб прегледачу користите Фацебоок, кликните икону Мессенгер, која изгледа као облачић за ћаскање. Кликните на конверзацију у којој желите да избришете поруке. Кликните на дугме „...“ поред појединачне поруке, а затим на „Уклони“ да бисте је избрисали. Да бисте избрисали целу конверзацију, кликните икону зупчаника у горњем десном углу екрана конверзације, а затим кликните на „Избриши“.

Избришите Твиттер поруке

Да бисте избрисали Твиттер поруку у апликацији Твиттер за Андроид или иОС, додирните и задржите поруку, а затим у искачућем менију додирните „Делете Мессаге“. Ако сте на Андроид уређају и желите да избришете конверзацију, додирните и задржите је у менију конверзације, а затим додирните „Делете Цонверсатион“. На иПхонеу превуците прстом улево на конверзацији и додирните канту за смеће.

Ако сте на веб локацији Твиттер, задржите показивач изнад појединачне поруке у конверзацији док се не појави икона канте за отпатке, а затим кликните на њу да бисте поруку избрисали. Кликните „Избриши“ да бисте потврдили да ли се на то затражи. Да бисте избрисали целу конверзацију, кликните је, а затим кликните икону „Информације“ која изгледа попут слова „и“ у кругу. Кликните на „Делете Цонверсатион“ и кликните „Леаве“ да бисте потврдили.

Избрисане поруке ће и даље бити доступне осталим учесницима у разговору.

Рецент Постс